ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ.ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Σελίδες

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Επιλέγουμε να πάμε στο φεγγάρι

3D animation ταξίδι του Apollo 11

20 Ιουλίου 1969
Δύο άνθρωποι από τον πλανήτη Γη, οι αστροναύτες Νιλ Άρμστρονγκ και Έντουιν Μπαζ Όλντριν, άφηναν τα πρώτα τους ίχνη σε έναν άλλο κόσμο, στο μοναδικό φυσικό δορυφόρο της Γης, τη Σελήνη. 

Η ιστορική αποστολή του Apollo 11 αναβιώνει πλέον στον ιστότοπο We Choose The Moon «Επιλέγουμε να πάμε στη Σελήνη» σε μια δικτυακή διαδραστική αναπαράσταση με το αρχειακό υλικό του John F. Kennedy Presidential Library & Museum.

Το όνομα του δικτυακού τόπου προέρχεται από μια ομιλία του Τζων Κένεντι το 1962, στην οποία είπε: «Επιλέγουμε να πάμε στη Σελήνη όχι επειδή είναι εύκολο, αλλά επειδή είναι δύσκολο.



Το site είναι φτιαγμένο εξ’ ολοκλήρου σε Flash και μέσα σε αυτό μπορείτε να παρακολουθήσετε σε μορφή 3D animation, ολόκληρη την τετραήμερη αποστολή του Apollo 11 από την εκτόξευση του πυραύλου Κρόνος 5, μέχρι την προσεδάφιση στη Σελήνη και να εξερευνήσετε όλα τα ενδιάμεσα στάδια της αποστολής, όπως ακριβώς συνέβησαν πριν από 45 χρόνια. Σε κάθε επιμέρους στάδιο, το βίντεο σταματά και μπορείτε να δείτε αυθεντικό βίντεο, εικόνες και επί μέρους σχετικές πληροφορίες. Παράλληλα ακούτε τις συνομιλίες μεταξύ του πληρώματος και του capcom (capsule communications) του Κέντρου Ελέγχου της NASA.

Εάν φτάσετε μέχρι το τέλος, δηλαδή την επιστροφή στη Γη, μπορείτε να τυπώσετε ένα πιστοποιητικό με πληροφορίες της αποστολής, αλλά και τη δική σας συμμετοχή στην παρακολούθησή της.


Καλό ταξίδι σε εσάς και τους μαθητές σας!