ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ.ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Σελίδες

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Βρήκες ένα τραυματισμένο πουλί. Τι το κάνεις;

Μην το προσπερνάτε. Υπάρχει λύση!



Πολλές φορές τυχαίνει να συναντούμε στο δρόμο μας τραυματισμένα πουλιά ή άλλα άγρια ζώα (πχ χελώνες) που χρειάζονται περίθαλψη. Δυστυχώς, τις περισσότερες φορές οι "κλασικοί" κτηνίατροι δεν μπορούν να αναλάβουν τη φροντίδα τους είτε γιατί δεν είναι κατάλληλα καταρτισμένοι για τέτοιου είδους ζώα είτε γιατί δε διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις η λύση δεν είναι να αφήσουμε το ζώο αβοήθητο. Έχει ιδρυθεί ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, που ονομάζεται "ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ" και δραστηριοποιείται κυρίως στη Β. Ελλάδα. Αποστολή του είναι η παροχή πρώτων βοηθειών και η περίθαλψη άγριων ζώων.

Δημιουργήθηκε από την ομάδα του Σταθμού Πρώτων Βοηθειών Βορείου Ελλάδος του Ελληνικου Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ) και στηρίζεται αποκλειστικά από εθελοντική εργασία. Τα ζώα που λαμβάνουν δέχονται τις πρώτες βοήθειες και ανάλογα με την κατάστασή τους είτε επανεντάσσονται στο φυσικό τους περιβάλλον, είτε μεταφέρονται για περαιτέρω περίθλαψη στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑΖ στην Αίγινα.

Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι χρειάζονται κυρίως άτομα που να μπορούν να προσφέρουν εθελοντική εργασία γιατί ο αριθμός των τραυματισμένων ζώων που δέχονται είναι μεγάλος και έχουν έλλειψη από χέρια. Η εθελοντική εργασία δεν περιορίζεται μόνο στην οικονομική ενίσχυση, που και αυτή είναι καλοδεχούμενη, αλλά κυρίως στην προσφορά εργασίας στο κέντρο. Επίσης, όποιος θέλει να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του στο Κέντρο και να βοηθήσει περισσότερο μπορεί να συνεννοηθεί με τους υπεύθυνους του Σωματείου και να ενημερωθεί σχετικά με το τι βοήθεια χρειάζονται. Η προσφορά στο σωματείο από εθελοντές δεν προϋποθέτει απαραίτητα καθημερινή παρουσία ή την τήρηση ενός αυστηρού προγράμματος. 

Μπορούμε να βοηθήσουμε άλλοτε πηγαίνοντας μια δυο φορές την εβδομάδα, μια δυο φορές το μήνα, κάποιο Σαββατοκύριακο ή όποτε άλλοτε χρειαστεί ανάλογα με τις ανάγκες του σωματείου.

Άρα, λοιπόν, αν κάποιο Σαββατοκύριακο δεν έχετε τι να κάνετε πάρτε να παιδιά σας και κάντε μια βόλτα προς τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται το Σωματείο και δώστε ένα χεράκι στα ζωάκια που χρειάζονται βοήθεια. Δίνετε έτσι ένα καλό παράδειγμα στα παιδιά σας, κάνετε και τη βόλτα σας και ταυτόχρονα βοηθάτε και ένα ζωάκι!
Τι άλλο καλύτερο από το να κάνετε οικογενειακώς μια περιβαλλοντική δραστηριότητα κάποιο Σαββατοκύριακο μαζί με τα παιδιά σας;

Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι αγαπάμε και προστατεύουμε το περιβάλλον και τα πλάσματά του. Προστατεύουμε έτσι το σπίτι μας!

Το Σωματείο "ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ" βρίσκεται στο 9ο χλμ Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Αθήνας, περιοχή Σίνδου όπου πρόσφατα το Σωματείο μετέφερε τις νέες εγκαταστάσεις του εκεί.

Επί την ευκαιρία τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου έχουν και εγκαίνια στις καινούριες τους εγκαταστάσεις οπότε όσοι πιστοί.... προσέλθετε!!!

Τηλ επικοινωνίας:  6979914852
email: mail@drasi-agriazoi.gr
ιστοσελίδα: http://drasi-agriazoi.gr
facebook: https://www.facebook.com/drasiagriazoi