ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ.ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Σελίδες

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Εχθρέ γιατί δε ρώτησες ποιον πας να κατακτήσεις;

Εθνική επέτειος 28ης Οκτωβρίου 1940

Τι γιορτάζουμε;

Παρουσιάζονται σύντομα χρονικά με τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν το ηρωικό έπος του ΄40 όσο το δυνατόν περισσότερο προσαρμοσμένα για τις μικρότερες ηλικίες.

  • Μια πολύ καλή δουλειά από το 8ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας και το συνάδελφο Σουδία Ιωάννη.



  • Μια παρουσίαση για το έπος του 1940  αλλά και για την περίοδο της κατοχής από την εκπαιδευτικό Γραίγου Ευαγγελία. Η ιστορική μνήμη, τα όσα έζησε ο λαός μας την περίοδο της φασιστικής λαίλαπας στην Ευρώπη, θα πρέπει να διδάσκονται στα παιδιά μας. Δάσκαλοι, δημοκράτες γονείς και πολιτεία πρέπει να θέσουμε ως άμεση προτεραιότητα την αντιφασιστική διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς.Οι καιροί είναι δύσκολοι και πονηροί. Δεν υπάρχει πλέον χώρος για λάθη...




  • Βιντεάκι κινουμένων σχεδίων αφιερωμένο στην 28η Οκτωβρίου 1940 που απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού. Τα αποσπάσματα κινουμένων σχεδίων είναι από το βίντεο κλιπ "coat to arms" του συγκροτήματος Sabaton και η μουσική των nine inch nails.





  • Το παρακάτω βίντεο δημιουργήθηκε για προβολή στο 2ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων την 27η Οκτώβρη 2015, στο πλαίσιο της σχολικής γιορτής για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Το βίντεο αποτελεί σύνθεση φωτογραφιών, αρχειακού υλικού βίντεο, κινηματογραφικών ταινιών, καθώς και συνθέσεις άλλων χρηστων του Youtube με σκοπό τη δημιουργία ενός αφιερώματος που θα κεντρίσει και θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών κατά τη διάρκεια της προβολής. Έγινε προσπάθεια να δημιουργηθεί μια συνεκτική και απλουστευμένη παρουσίαση των ιστορικών γεγονότων από την αρχή του αιώνα ως τον εμφύλιο πόλεμο, μέσα από το πρίσμα της προσωπικής υποκειμενικής γωνίας θέασης των γεγονότων.



  • Δείτε την έναρξη, την εξέλιξη και το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου σε μια εντυπωσιακή παρουσίαση με animation και χάρτες. Δυναμώστε τον ήχο και παρακολουθήστε σε πλήρη οθόνη την εξάπλωση των δυνάμεων του Άξονα, τις σημαντικότερες μάχες στα ευρωπαϊκά μέτωπα, το τέλος του φασιστικού και του ναζιστικού καθεστώτος, αλλά και την κατοχή της Γερμανίας και της Αυστρίας από τους Συμμάχους.


  • Το χρονικό της 28ης Οκτωβρίου από το 8ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας